Segítség

 

 


Szalafő
Általános ismertető:

A Szalafő Pityerszeren található népi műemlékegyüttes az Őrség egyik vezető vonzereje, mely az Őrségi Nemzeti Park fenntartásában működik. Érdekessége, hogy egy kivételével valamennyi ház eredeti helyén áll, s csupán egy épület került máshonnan – a Papszerről - ideszállításra. A bemutatóhely célja az Őrség hagyományos építészetének bemutatása, melyet rendkívül igényes módon tesz; a skanzenben időrendi sorrendben követhetők nyomon az őrségi népi építészet fejlődése:


Megközelítés személygépkocsival:

Őriszentpéternél a 8-as főút (észak) felől érkezve a város közepén lévő körforgalmat az első kijáratnál jobbra elhagyva, Keserűszer, Szalafő felé haladva, majd Szalafőnél a kitáblázásnak megfelelően balra fordulva érhető el.

Megközelítés tömegközlekedéssel:

A település busszal Szentgotthárd irányából közelíthető meg, napi négy (tanszünetben három) járattal.

Megközelítés gyalogosan:

A környék az Őrségi Nemzeti Park része, a települést a Kék Túra útvonala is érinti; melynek kék kereszt leágazása vezet el a skanzenhez.


Cím:


Nyitvatartás:

Április 1-től október 31-ig; hétfőtől vasárnapig, 10-17 óráig. (Nyáron 18-ig meghosszabbodik a nyitvatartási idő.) A jegy ára magában foglalja a csoportos vezetést is, melyet érdemes megvárni, ugyanis számos értékes, érdekes információ nyerhető – nem csupán a műemlékegyüttes házairól, de a környék élővilágáról is.


Kapcsolódó képgaléria:
Kapcsolódó látnivalók:

Érdemes felkeresni a környéken található egyéb látnivalókat is – így mindenekelőtt az őriszentpéteri Szikszay Edit Helytörténeti és Néprajzi Gyűjteményt; a Magyarszombatfán található Őrségi Vadászati Kiállítást, a Velemér és Gödörháza közt található gödörházi haranglábat, valamint a veleméri Árpád-kori templomot. Kapcsolódó tematikus látnivaló a hegyhátszentpéteri műemlék épületek.


  
honlapkészítés